4.jpg
Színjátszó csoport

SLT

Szigorúan ellenőrzött evangélium

A szovátai Bernády Közművelődési Egylet és a Kriterion Könyvkiadó Közönségtalálkozót és Könyvbemutatót szervez Molnár János íróval, 2015. május 12-én, kedden, a szovátai Városházán, 19,00 órai kezdettel a Szigorúan ellenőrzött evangélium című művének bemutatása alkalmával.

Fülszöveg:

A totalitárius társadalmi struktúrák természetüknél fogva arra törekszenek, hogy az őket létrehozó eszmerendszer minden valós vagy vélt ellenfelét kiszorítsák, végső soron megsemmisítsék. Mivel az eszméket emberek képviselik, a harc emberek ellen folyik a „szent” eszme zászlaja alatt. A huszadik századi kommunisztikus rendsze­rekben a legkevésbé harcias és mégis legnehezebben legyűrhető ellenfélnek a kommunizmus számára a vallás bizonyult.

Módosítás: (2015. május 09. szombat, 06:48)

 

„HÉTFŐN MÉG A FŰ SEM NŐ …” DE A ZENE SZÓL

A Marosvásárhelyi Állami Filharmónia vonósnégyese, a TIBERIUS VONÓSNÉGYES kamarazene hangversenyt tart 2015. május 11-én, HÉTFŐN du. 19.00 órától a szovátai Unitárius Templomban

Műsoron: F. Schubert utolsó vonósnégyese.

BELÉPÉS DÍJTALAN

Módosítás: (2015. május 09. szombat, 06:39)

 

Vezérek és atyafik

Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt Ambrus Lajos Vezérek és atyafik Székelyföldi mondák, regék, történetek című kötetének 2015. május. 7-én, este 7-től, a Városházán szervezett bemutatójára.

A rövidprózai alkotásokat tartalmazó kiadványt Molnos Ferenc ismerteti. 

Ambrus Lajos Vezérek és atyafik. Székelyföldi mondák, regék, történetek című kötete rövidprózai alkotásokat tartalmaz, amelyek a különféle székelyföldi tájegységek „mi-tudatának” szépirodalmi építőelemeit idézik az Olvasó elé. Többségükben olyan írások ezek, amelyek földrajzi és mesterséges formációk – magaslatok, források, folyóvizek, síkok, szorosok, település(rész)ek stb. – nevének népi magyarázatát rögzítik. De megtalálható ebben a kötetben néhány jelentős történeti fejlemény vázlatszerű összefoglalása és jó pár személyiség életeseményeinek adomaszerű elbeszélése is. A könyv a helyszínen megvásárolható. Szervezők: a Bernády Közművelődési egylet és Szováta Város Önkormányzata.

Módosítás: (2015. április 30. csütörtök, 12:58)

 

XXI. Tavaszi Futoverseny

Ezúton szeretettel meghívunk minden szovátai sportembert a 2015. Április 18-án, szombaton 11,00 órakor kezdődő XXI. szovátai Tavaszi Futóversenyre. Iratkozás a helyszínen 9,00 órától.

A verseny szabályzata:

A futóverseny útvonala a Fürdőtelep utcáin, 4 km hosszan kerül kijelölésre, a start pontban 1100 órakor, egyszerre minden nem- és korcsoport részére.

A beiratkozás a verseny napján 9.00 és 10.30 között a helyszínen, a Medve-tó lelátóján, személyazonossági igazolvány és kötelező orvosi igazolás alapján.

 

Szomor György: BÁTHORY ERZSÉBET

Autóbuszos operalátogatás, 2015. április 26, vasárnap 13,00 órai indulással Kolozsvárra, a Báthory Erzsébet című két felvonásos musical - opera megtekintésére. Részvételi díj 60 vagy 70 lej. Jelentkezni mielőbb a 0740146403-as telefonszámon vagy a Városháza 5 sz. irodájában.

 

Egyedülálló vállalkozás volt a Kolozsvári Magyar Opera történetében a Báthory Erzsébet című musical-opera színpadra állítása, amely a budapesti Szabad Tér Színházzal koprodukcióban valósult meg. Több mint száz művész közreműködésével, látványos díszlettel, jelmezekkel és koreográfiával született meg az előadás, művészi és technikai szempontból is új kihívások elé állítva a kolozsvári társulatot.

A mű középpontjában a magyar történelem egyik legvitatottabb asszonya áll, akinek sorsa számos irodalmi, zenei, képző- és filmművészeti alkotást ihletett. Báthory Erzsébet 1560-ban született, tizenöt éves korában vette feleségül Nádasdy Ferenc gróf, és nem volt még harminc éves, amikor megözvegyült. Bár a korabeli Európa egyik legszebb és leggazdagabb asszonyának számított, férje halála után visszavonultan élt, számos kérőjét elutasította.

Módosítás: (2015. április 08. szerda, 15:23)

 

Háry János előadás

2015. Április 9-én. csütörtökön 11,00 órai kezdettel kerül bemutatásra a Kökényes Táncegyüttes

„Háry János obsitos”című táncszínházi előadása. rendező – Koreográfus: Varró Huba.

Belépti díj 5 lej

 

Módosítás: (2015. április 08. szerda, 15:16)