26.jpg
Színjátszó csoport

SLT

Élelmiszertámogatás

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Hatféle tartós élelmiszert tartalmazó támogatást nyújtanak a rászorulóknak, amelyet EU-s alapokból finanszíroznak.
Szovátán október 24. és november 25. között kerül sor az élelmiszertámogatás kiosztására.

 

A kormány 600/2009-as határozata értelmében az Európai Unió intervenciós tartalékaiból élelmiszertámogatásban részesülnek a többszörösen hátrányos helyzetű személyek a Maros Megyei Tanács listája alapján. Az idei európai uniós élelmiszer-támogatások kiutalására 2011.10.24-2011.11.25. között kerül sor a „Domokos Kázmér” Iskolacsoport műhelyében, Főút 161 szám, (a Közpénzügyi Hivatal mellett) hétfőtől – péntekig 09,00-13,00 óra között, november 1-től 25-ig hétfőtől – péntekig 09,00-16,00 óra között. Az alábbi kategóriába tartozó személyek részesülnek a segélyben:

Módosítás: (2011. október 23. vasárnap, 21:58)

 

Fűtéstámogatás

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Megkezdődött a fűtéstámogatás igénylésének időszaka.
Október 17-től kezdődően a Városháza nagytermében lehet a fűtéstámogatás igényléséhez szükséges iratokat benyújtani. A jövedelmi kategóriák szerint megállapított támogatások összege a tavaly óta nem változott.

 

2011. október 17-én megkezdődött a fűtéstámogatás-dossziék leadása. A típusnyomtatványokhoz a Polgármesteri Hivatal bejáratánál lehet hozzájutni. A kész dossziékat a Polgármesteri Hivatal nagytermében lehet leadni. A novemberi támogatás megszerzéséhez a szükséges iratokat október 28-ig kérjük eljuttatni!

Módosítás: (2011. október 23. vasárnap, 21:50)

 

Felavatták a szovátai Rotary klubot

Olvasóink értékelése: / 6
ElégtelenKitűnő 

A minap a Danubius szálló Gyémánt termében felavatták a szovátai Rotary klubot. Október közepétől egyelőre 27 taggal. immár hivatalosan működik Rotary Club Sovata néven. Nagyobb településeken már korábban megjelentek a Rotary klubok, eljött az ideje, hogy nálunk is létrehozzák. A szovátai a Rotary 2241-es körzetének 101. klubja.


A 101-es szám már önmagában azt jelzi, hogy előtte már valami kikerekedett, s vele valami új kezdődik. Az alapító tagok szerint Szovátán bizonyosan, hiszen célja van a klubbá szerveződésnek.


„A Rotary Club olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek. Arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék.

Módosítás: (2011. október 23. vasárnap, 21:32)

 

Találkozó-élménybeszámoló

Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 

A Szovátai Hegyimentő Egyesület közreműködésével, az Erdélyi Kárpát–Egyesület szervezésében 2011. november 4-én, pénteken 18,00 órától, a Városháza dísztermében találkozóra kerül sor. 

Kulcsár Zoltántól, az esemény szovátai szervezőjétől kérdezzük: kivel találkozhatnak az érdeklődő szovátaiak, kicsoda Ő, mitől érdekes a személye és mit lehet tudni róla?

Erőss Zsolt, erdélyi születésű hegymászó, aki első magyar állampolgárként mászta meg a Mount Everestet.Magyarország legeredményesebb hegymászója, 2011 májusáig kilenc 8000 m fölötti csúcsot mászott meg.

2010 januárjában balesetet szenvedett a Magas Tátrában, aminek következtében amputálni kellett jobb lábát lábszár szintjében.

Ez viszont nem riasztotta vissza a hegymászástól, a rehabilitáció után  a Himalája hegységben a 8201 m magas Cho Oyu megmászásával próbálkozott.

Közel volt a sikerhez, de az időjárás nem kedvezett. Ebben az évben az égiek is segítették a föld negyedik legmagasabb 8516 m magas Lhoce csúcsán állhatott. Az élménybeszámoló erről az expedíciójáról fog szólni.

Módosítás: (2011. október 21. péntek, 19:02)

 

A fiatalokért, a fiatalokkal

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

A fiatalokért, a fiatalokkal címmel indult útjára Tata és kilenc testvér- és partnervárosának közös projektje 2011. október 14-15. között. Az Európai Unió Európa a polgárokért 2007-2013 programja támogatásával életre hívott Interaktív generációk elnevezésű projekt első lépése egy konferencia volt az ifjúsági munkáról, melyen Michl József polgármester, Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester és Osgyáni Zsuzsanna nemzetközi referens meghívására, az utazási költségeket felvállaló szovátai önkormányzat jóvoltából egy négy főből álló helyi küldöttség is részt vett.


Birta Szidónia, a Tinkerbell Gyerekotthon pszichológusa, Moga Réka, a Szent Ferenc Alapitvány pszichológusa valamint Nagy László és Szabó Attila, a Gyulafehérvári Caritas Családsegitő Szolgálatának szociális munkásai az alkmaari (hollandiai), a gerlingeni (német), a dammarie-les-lys-i (francia), a szőgyéni (felvidéki), a magyarkanizsai (délvidéki, a pinczowi (lengyel) és bystricei (cseh) humán szakemberek társaságában képviselték városukat és országukat a rangos nemzetközi konferencián.

Módosítás: (2011. október 19. szerda, 21:03)

 

Felszentelték az unitárius templomot

Olvasóink értékelése: / 11
ElégtelenKitűnő 

 

A templom isteni hajlék. Hányszor hallottam ezt a szókapcsolatot, de sosem éreztem ennyire találónak a hajlék kifejezést egyetlen templomra sem, amely utamba akadt, s amelybe betehettem a lábam. Hajlított vonal, persze, nagyon sokban található, mert boltívvel vagy csúcsívvel oldották meg azok építői a templomhajók fölötti mennyezetet, no meg az ajtók, ablakok teherbírását – s a szép ívek sorának ritmusa valóságos muzsika –, ám egyikben sem ennyire meghatározó. Az íjként megfeszített, mégis légiesen könnyed vonal ott van minden részében. A hajlított vonalak harmóniájában megálmodott és megépített templom szemet gyönyörködtető, hiszen a vízszintesek és függőlegesek merev rendszerét feloldja. Ezzel is bizonyosan segít az élet gondjai alatt roskadozó hívőnek, aki maga is feloldást keresve tér be ide istentiszteletre vagy csak egy imára. Feloldást keres arra, amit megélt, és ahogyan megélt, hogy ereje legyen a holnaphoz.

Módosítás: (2011. október 10. hétfő, 00:06)