33.jpg
Színjátszó csoport

SLT

Közhírré tétetett …

Olvasóink értékelése: / 5
ElégtelenKitűnő 

… és meg is volt az eredménye! Sok vidám gyerek és felnőtt vett részt a Hagyományőrző Játszóház hagyományos szüreti mulatságán, bálján. A csőszök annak rendje-módja szerint bejárták a várost, majd a „placcon” előadott csősztánccal csalogatták a közönséget a bálba. A népviseletbe öltözött gyerekcsapat látványa szívet, lelket gyönyörködtető és tetszetős látvány volt, akárcsak az ünnepélyes felvonulás a Körforgalomtól a Művelődési házig.

Módosítás: (2011. október 08. szombat, 23:08)

 

Bekecsi kápolnaszentelés

Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnő 

Azokon a hegyeket, ahol a székely ember úgy érzi, hogy közel van az istenhez, igyekszik egy kis kápolnával megjelölni. Így van ez Bekecsen is, ahol a Maros megyei tanács támogatásával most építettek szent hajlékot.

 

A kápolnaszentelésre október 22-én déli 12 órától kerül sor. Csak reméljük, hogy ragyogó napsütésben!

 

Idősek és nyugdíjasok napja

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Idén ismét megszervezi a szovátai önkormányzat az Idősek és nyugdíjasok napját, amelyen ezúttal is felköszöntik azokat a Szovátán élő házaspárokat, amelyek ebben az évben ünnepelték vagy fogják ünnepelni 50. házassági évfordulójukat. Az ünnepségre október 24-én, 17 órai kezdettel a Domokos Kázmér Művelődési Házban kerül sor.

 

Felkérjük azon aranylakodalmasok hozzátartozóit, akik nem Szovátán kötöttek házasságot, és ezért nem szerepelnek a szovátai hivatal házasságkötési nyilvántartójában, hogy szeretteiket az önkormányzatnál vétessék fel az ünnepeltek névsorába!

 

Ismét Bocskay szobrot állítottak.

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Az elmúlt hétvégen ismét Bocskay Vince szobrot avattak. A szovátai szobrászművész által bronzba álmodott Sütő András mellszobrot szeptember 30-án leplezték le a hűség városában, Sopronban.

 

Az ötnegyedes méretű bronzalkotás, a szintén szovátai Sánta Csaba szobrászművész öntőműhelyében öltött végleges formát. Az öt éve elhunyt Kossuth- és Herder-díjas író 170 centiméteres kőtalapzatra került. Mint Bocskaynak már annyi előző fontos műve esetében, most is csíkszeredai szobrászkollégája, Dóczy András faragta ki a talapzatot. Természetesen illő teret is kialakítottak az új alkotásnak.

Módosítás: (2011. október 07. péntek, 21:30)

 

Szovátán a Mustármag

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

A szovátai polgármesteri hivatal meghívására városunkban vendégszerepel a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház színművésze, Kulcsár Székely Attila, Mustármag című, Wass Albert műveiből összeállított egyéni produkciójával.


Az előadásra október 16-án, vasárnap 18 órától a szovátai református templomban kerül sor. A belépés ingyenes. Az előadást a színművész minden esetben az adott település valamelyik templomában adja elő, Szovátán a református templomra esett a választás, de a szervezők szeretettel várnak minden városlakót felekezeti hovatartozás nélkül.

Módosítás: (2011. október 07. péntek, 21:08)

 

A Tivoli-tónál októbervégi átadással számolnak

Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 

 

 

Befejezéshez közelednek a Tivoli-tó újraépítésének munkálatai. A többhónapos csapadékszegény időjárás kedvezett az építőknek, lehetővé tette a folyamatos munkát a szabad ég alatt is. Korábbi látogatásunk óta az építkezésben jelentős előrehaladást tapasztalhattunk.

A tervezett beruházás valamennyi szegmense csaknem elkészült. Víz ugyan még nincs a mederben, de azt majd elhozzák az őszi nagy esőzések. Egyelőre vékonyan csordogál egy erecske, azt meg a Medve-tó felé eresztik le, hogy annak heliotermikus hatásában közreműködjön. A hosszú stégen elnyújtva áll az az épületsor, amely majd a tó kultúrált használatát szolgálja. A belső munkálatok is előrehaladott állapotban vannak. Éppen szereléseket végeznek. A hőközpont már a helyén van, a vizesblokk kellékeit szerelik. Az építők október végi átadással számolnak.

 

Módosítás: (2011. október 03. hétfő, 22:10)