13.jpg
Színjátszó csoport

SLT

A mi Hegyünk

Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnő 

Nem túl magas, nem nehéz „megmászni”, nincs messze – pár órás kényelmes gyalogtúra árán elérhető. A tető alatt jóvizű forrás ered, a tetőről tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik a Nyárád- és a Kis-Küküllő völgyére. Rendszeres látogatói szerint ez a hely fenséges nyugalmat áraszt, amely az arra járó emberekbe áramlik, mentesítve őket egy időre a mindennapi nyomasztó gondok terhe alól.


A mi Bekecsünk ez a hegy. Mindenkié, aki járja erdős oldalait, napsütötte vagy árnyas tisztásait gombáért, málnáért, nyugalomért.

Módosítás: (2011. szeptember 28. szerda, 23:04)

 

“ARRA KÉRÜNK, JÖVŐRE GYERTEK DÉLUTÁN, HOGY MI IS ITT LEHESSÜNK...”

Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 

A 21 illyésmezői, első alkalommal karavánozó kisiskolással együtt húsz település után immár 530 gyerekhez és fiatalhoz jutott el ebben az évben a Gyulafehérvári Caritas Maros megyei Családsegítő Szolgálatának (CSSSZ) végéhez közeledő nyári vakációs programja.

A 2011. szeptember 21-i, szerdai illyésmezei Csodás falum kalandjai 11 órakor indult, és a Domokos Kázmér Iskolacsoport Óvoda, Gimnázium és Szakközépiskola D épületében korábban egyetlen karavános településen sem tapasztalt kellemes, otthonos környezetbe csöppentünk. Az erdő alatti iskola udvarán vettük nyilvántartásba a gyerekeket, itt történt meg a program ismertetése, továbbá az első közös, jégtörő jellegű játékok is itt zajlottak.

Módosítás: (2011. szeptember 27. kedd, 17:48)

 

Vetélkedőn a magyar-lengyel barátságról

Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 

A Magyar-lengyel együttműködés éve alkalmából rendezett többnapos vetélkedőt a Veszprém megyei önkormányzat szeptember 14-18. között.


Június elején szereztünk tudomást a versenyről, a döntőbe jutáshoz egy esszé megírása volt szükséges három lehetséges témából. Mindhárom témában a magyar-lengyel barátság múltját eleveníthettük fel. Ez nagyon felkeltette érdeklődésünket, annyira, hogy a nyári vakációnk első két hetét az esszé megírásával töltöttük. Odaadó munkánkat siker koronázta, bejutottunk a döntőbe.

Módosítás: (2011. szeptember 27. kedd, 00:58)

 

MAROS MEGYEI TINIK TÁBORA KŐRISPATAKON

Olvasóink értékelése: / 7
ElégtelenKitűnő 

Tavaly a rugalmasság volt a kulcsfogalom Borzonton, idén emellett a „semmi sem lehetetlen” törvénye, azaz a „megoldjuk” fogalmazódott meg legtöbbször a Gyulafehérvári Caritas Maros megyei Családsegítő Szolgálata (CSSSZ) által megvalósított kőrispataki tinitáborban a szervezők és a résztvevők szájából. A 25 Maros (szovátai, szakadáti, gyulakuti, balavásári, göcsi, somosdi, dózsagyörgyi, maroskeresztúri és marosszentgyörgyi) és Hargita megyei, csíkszeredai nyolcadik, kilencedik és tizedik osztályba készülő serdülő 2011. szeptember 05. és 09. között hessegette el közösen a fenyegetően közel került új tanév gondolatát. A 17 lány és 8 fiú a semleges zóna által elhatárolt házikókban cuccoltak be szekrényeikbe és ágyikóikba, miután felleltározták a kertszerű barátságos udvar bőséges termését, és térerő után nyomoztak az alma- és szilvafák alatt, a kapu előtt, vagy a teraszokon...

Módosítás: (2011. szeptember 18. vasárnap, 13:43)

 

Vöröskeresztes táborban Tatán

Olvasóink értékelése: / 5
ElégtelenKitűnő 

Hetedik alkalommal hívtak meg az idén a tatai vöröskeresztes táborba. A testvérváros meghívását elfogadva, öt szovátai gyerekkel vehettem részt – az ötven tatai gyerek mellett – az augusztus 20-28. között szervezett táborozáson.


Egy héten át reggeltől estig változatos tevékenységekben, versenyeken vehettek részt a táborozó fiatalok, megmutatva tehetségüket, szorgalmukat, fegyelmezettségüket. A Ki mit tud?, Úszóverseny, Csopperverseny, Közlekedési verseny, Szobaszemle, Íjászverseny mind-mind jó alkalom volt arra, hogy kipróbálhassák magukat, s hogy nem eredménytelenül azt a számos díj és a kapott sok ajándék bizonyítja. A fürdőzés, rovásírás tanulás, habparti, gyöngyfűzés, bábszínház, baranta bemutató, mentőautó bemutatása és elsősegély leckék, városnézés a Dotto kisvonattal, hajókázás az Öreg-tón, kirándulás a tatai tavak körül és azok bemutatása, tábortűz egy-egy momentuma az ismeretszerzésnek és a szép nyaralásnak.

Módosítás: (2011. szeptember 12. hétfő, 19:48)

 

Aszfaltoztak a Hársfa utcában

Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 

 

A csatornázási munkálatok befejeztével a feltört közlekedési utak, járdák visszaállítása az utolsó feladat. Éppen ez történt Szovátán is a Hársfa utcában, ahol a Fő úttal és a Sómező utcával való kereszteződés közti szakasz a napokban új aszfaltréteget kapott. A bekötések miatt feltört járdaszakaszokat újrabetonozták. A korábbi árkok látványa, a sár vagy por emléke hátha megkopik, és marad az, ami fontos: az új víz- és csatornahálózat tudata és a simán guruló autók alatti aszfalt látványa.

 

Hátra van még a munkálatok utolsó nyomainak eltüntetése és az útszéli virággruppok újraalakítása, aztán ismét a régi kedves, hangulatos utca lesz.

Módosítás: (2011. szeptember 04. vasárnap, 09:47)