5.jpg
Színjátszó csoport

SLT

Maradnak az igazak,

A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan a Szovátai Székely Tanács és a Bernády Közművelődési Egylet 2015. január 30-án, pénteken, 18 órai kezdettel, a szovátai Unitárius Templomban előadásokat szervez:

Dr. Orosz Pál József egyetemi tanár a Magyar Himnuszról;

Simó József, a Czegei Wass Albert Alapítvány kuratórium elnöke - Wass Albert életművéről;

A belépés díjtalan, a szervezési költségeink fedezésére tett adományukat megköszönjük és mindenkit szeretettel várunk!

Módosítás: (2015. január 27. kedd, 10:05)

 

Bélyeggyűjtők kerestetnek!

Testvérvárosunkban, Tatán minden évben megrendezésre kerül a „Víz, virág Zene Fesztivál” is. A 2015. évben ezen alkalommal a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége országos bélyegkiállítást rendez. Ez az év legrangosabb Magyarországi bélyegkiállítása. A nemzetközi részvételű rendezvényre,  kiállításra szóló meghívólevelet a szabályzattal és a jelentkezési lappal együtt megküldték több európai ország bélyeggyűjtő szövetségeinek így a romániainak is.

Testvérvárosunk Önkormányzata külön értesített minket, szovátaiakat az eseményről, hogy amennyiben működik Szovátán bélyeggyűjtő szervezet, vagy vannak komolyabb bélyeggyűjtők, akkor értesítsük Őket a tatai kiállításról, illetve a kiállítás szabályzatát és jelentkezési lapját is mielőbb megkapják a http://mabeosz.hu/index.php?p=show_cikk&cikk_id=136 linken.

Kérjük az esetleges érdeklődőket sürgősen jelentkezzenek a 0740146403-as telefonszámon, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímen, vagy személyesen a Városháza 5 sz. irodájában.

Módosítás: (2015. január 23. péntek, 11:11)

 

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából, a Bernády Közművelődési Egylet is csatlakozik  az „EGYÜTT SZAVAL A NEMZET” című kezdeményezéshez, amelynek célja a nemzeti összetartozás erősítése.

Kedves Szovátaiak!

Kérjük, hozzák el kedvenc magyar versüket a Városháza Dísztermébe és olvassák fel azt, 2015. január, 22-én 18 órakor, hogy méltón, együtt ünnepelhessük Nemzeti Kultúránk Napját!

Módosítás: (2015. január 19. hétfő, 17:45)

 

Gruppen Hecc kabaré

Politikai kabaréműsor Szovátán a Domokos Kázmér Művelődési Házban - Január 24-én, szombaton du. 5 és este 8 órától.
Belépti díj 25 lej, jegyek elővételben kaphatók a Városháza 5 sz. irodájában.

 

„Tiszta forrásból” rendszeres táncházak és játszóházas tevékenységek

A 2014 -2015-ös tanév szeptemberétől kezdve a Szovátai Népi Játszóház folytatta azt, a több éves hagyományőrző tevékenységsorozatát, amelynek célja a város és a Sóvidék óvodás- és általános iskolás gyerekeiben felébreszteni és fenntartani a népi hagyományok, népzene-néptánc, népi kézművesség iránti érdeklődést.

A játszóházas és táncházas programunk megszervezésénél a természeti év és a kalendáris ünnepek változásait vettük figyelembe.

Az évadot több napos táncházas-játszóházas rendezvénysorozattal kezdtük, amelynek keretében vendégoktatóink, Tálas Ágnes és Kiss Zsolt vezetésével mezőségi néptáncokkal, népi gyermekjátékokkal, népdalokkal, népmesével ismerkedhettek meg a lelkes résztvevők.

Módosítás: (2015. január 20. kedd, 09:43)

 

Hagyomnáyos farsangi bál

A Bernády Közművelődési Egylet 2015. január 31.-én szombaton szervezi hagyományos farsangi bálját, melyre szeretettel vár minden kedves érdeklődőt.

Részvételi szándékukat a 0726916820 vagy a 0740146403 telefonszámokon jelezhetik az érdekeltek.

Részvételi díj 65 lej, tartalmazza vacsorát és a belépőt.

A bál félkosaras, fél-batyús jellegű, vagyis italt tésztát hozhatnak a résztvevők.

Módosítás: (2015. január 16. péntek, 11:16)