hoviragok.jpg
Színjátszó csoport

SLT

Mindjárt megőrülök!

Mindjárt megőrülök! címmel a Hahota társulat 2015 évi szilveszteri kabaré műsorát mutatja be 2015, január 5-én és 6-án, Szovátán a Domokos Kázmér Művelődési Házban.

Belépti díj 25 lej, jegyek elővételben a Városházán kaphatók.

A népszerű társulat vadiúj előadásáról több írás is megjelent már. Kedvcsinálónak íme egyegy kis szemezgetés ezek közül:

Módosítás: (2014. december 26. péntek, 23:48)

 

Advent a Hargitán

Szovátán vendégszerepel a szentegyházi Ködszúrkáló Kisszínház. A Bernády Közművelődési Egylet és a Szarkafészek színtársulat támogatásával megvalósuló előadásra, Sütő András Advent a Hargitán című két felvonásos drámájának bemutatására, 2014. december 21-én, vasárnap 18 órai kezdettel a Domokos Kázmér Művelődési Házban kerül sor.

A darabról, az előadásról a társulat így vall: „Jelen előadásunk Sütő András emblematikus székely drámájának adaptációja. Ezt a művet a rendszerváltás előtt a Magyar Nemzeti Színház mutatta be Sinkovits Imre főszereplésével, és több mint 250 előadást ért meg. Több, mint húsz év után társulatunk vállalta a mű színpadra vitelét, amely egyben a dráma erdélyi ősbemutatója is. Érdekesség, hogy az előadás rendezője, Kiss László főiskolás színinövendékként maga is játszott az egykori előadásban egy kis szerepet, és részt vett az 1992-es emlékezetes erdélyi turnén is. Jelen előadás a Sütő András által megírt dráma hű adaptációja. Szentegyháza, Székelykeresztúr, Kápolnás, Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Lövéte és Mátészalka után most Szováta közönsége láthatja az előadást. Az előadás időtartama 2 óra, két felvonásban kerül bemutatásra.”

Az ünnepre készülődve, adventi hangulatunk kiteljesítésére épp megfelelő lehet ez a színházi élmény. Szeretettel várunk minden kedves szovátait az előadásra, amelyre jegyet elővételben a Városháza 5. Sz. Irodájában lehet váltani. A belépő ára 15 lej, kedvezményesen 10 lej.

Nézze meg társulat blogját is! : http://kodszurkalokisszinhaz.blogspot.ro/

Módosítás: (2014. december 15. hétfő, 13:12)

 

Karácsonyváró kóruskoncert

 

Karácsonyi Könyvvásár

2014. december 13-án, Szombaton 9 órától a Déli Óvodában (Fő út 175. sz.) Karácsonyi Könyvvásárt tartunk. Nagyszerű könyvajándékokkal, széleskörű választékkal és kedvező árakkal várunk mindenkit!

 

 

 

Fotóalbum bemutató

Bernády Közművelődési Egylet és a Szovátai Református Egyház Fotóalbum bemutatót tart.

2014. november 15-én, szombaton, 17,00 órai kezdettel, a református egyház imatermében bemutatásra kerülnek a Déli Kárpátok – Ősvárak 2 és a Csendes Csodák – Reményik Sándor honismereti fotóalbumok.

Minden kedves szovátai érdeklődőt szeretettel vár a szerzőpáros Lőwey Lilla és Váradi Péter Pál.

Módosítás: (2014. november 11. kedd, 13:39)

 

Valahol Európában – Musical két felvonásban - Radványi Géza és Balázs Béla filmje alapján

Kolozsvári kirándulást szervezünk, színházi előadásra, 2014. november 23-án, vasárnap, 11,00 órai kezdettel megtartott Valahol Európában című musical előadásra.


Indulás Szovátáról, a Kisállomástól, 2014. november 23-án, vasárnap, 07 órakor.

JELENTKEZNI MIELŐBB a 0740146403-as telefonszámon, vagy a Városháza 5 sz. irodájában. 

Részvételi díj 50/55 lej. 


Radványi Géza „Valahol Európában” című filmje alapján 1995-ben született meg a musical változat, melynek zenéjét Dés László szerezte, dalszövegeit Nemes István, a szövegkönyvet pedig Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter írta.


A musical követi a film történetszálát, a szereplők is ugyanazok. A darab, amelyet immár kultmusical gyanánt méltatnak a reklámanyagok, tartós sikert aratott, s máig rokonszenves ábrázolatát adja Dés László zeneszerzői erényeinek.


Az előadás Béres László rendezésében jött létre.

Módosítás: (2014. november 11. kedd, 13:29)