29.jpg
Színjátszó csoport

SLT

Szabadtéri fúvószene-koncert

Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 

2014. július 4-én, pénteken 18,00 órai kezdettel a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar szabadtéri előadást tart a Fűrdőtelepi központi parkaban, a Petőfi szobornál.

A zenekar 1994-ben, 20 éve alakult 16 fővel. Tagjai a keszthelyi Festetics György Zeneiskola volt és jelenlegi tanulói. Mostani létszámuk 45 fő.

Nívó-díjas, háromszoros Nemzetközi Aranydiplomás együttes.

Eddigi fellépéseinek száma elérte az 1200-at. 52 külföldi turnén vettek részt, Európa számos országában, például Spanyolország, Hollandia, Németország, Horvátország, Ausztria stb.

Erdélyben ez a harmadik utazásuk.

5 CD és 1 DVD lemezük jelent meg. A zenekarban több mint 200 gyermek zenélt idáig.

Az együttes székhelye egy Nyugat Balaton-parti kistelepülésen, Vonyarcvashegyen található.

Művészeti vezetőjük: Kiss Tamás karnagy.

Módosítás: (2014. július 01. kedd, 08:51)

 

Ne csak taníts, örökíts!

„Tiszteld őseidet, mert rajtok keresztül nyertél életet és örököltél Istent és Hazát…”

Wass Albert

Több éve, folyamatosan zajló önazonosság-tudat megerősítését, a magyarság szellemi értékeinek megismertetését szolgáló magyar nyelvű, hagyományőrző programjaink sorozatában, a 2013-2014-es tanévi projektünk megtervezésénél fontosnak tartottuk, hogy a következőkben a gyerekekkel megismertessük a magyar történelem és kultúra jeles személyiségeit. A tavaly 570 éve, Kolozsváron született neves magyar királyunkra, Mátyás királyra esett a választás, hiszen az ő történelmi alakja, a hozzá fűződő számtalan magyar népmonda, népmese segítségével, élményszerűen megismertethető az alsó tagozatos gyerekekkel is. Így e tanévi foglalkozásainkat Mátyás király és a hozzá kapcsolódó történelmi, néprajzi, szellemi értékek megismerésére összpontosítottuk, ez által fejlesztve a gyerekekben az Igazságos királyunk által képviselt nemzeti, erkölcsi, szellemi eszmék tiszteletét, erősítve nemzeti identitástudatukat.

Módosítás: (2014. június 28. szombat, 08:46)

 

Frissített program - 139 éves a Medve-tó

Olvasóink értékelése: / 15
ElégtelenKitűnő 

Állandó programok:

Népi játszóház – szombaton

Huszársátor – vasárnap

Arcfestés

Huszárok lovasbemutatója, sétalovaglas

Turisztikai Infosator es Legendárium

Játszótér

Módosítás: (2014. június 28. szombat, 08:39)

 

Süteménykészítő (székelyű: tésztasütő) verseny és kiállítás!

Mottó:” Mentsünk meg egy székely házat” Sóvidéki Pünkösdölő Parajdon
Kedves tésztasütők!
A Sótörő Kulturális Egyesület a Pro School Egyesület támogatásával 2014. június 9-én (Pünkösd másodnapján), a hagyományos Pünkösdölő keretén belül, negyedik alkalommal is megszervezi tésztasütő versenyét.
Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy aki szereti a süteményt, azt szívesen fogadjuk süteményvásárunkba és a versenybe.
A versenyre egy tányér süteménnyel lehet benevezni (mellékelve a receptet), amelyet kiállítunk, díjazunk és a jövő évi receptgyűjteménybe megjelentetjük.
A versenyre bárki benevezhet, kortól, nemtől és lakhelytől függetlenül. A süteményeket otthon vagy a helyszínen lehet elkészíteni és felszeletelve a verseny helyszínére 10-12 óra között behozni.
Aki a helyszínen szeretné elkészíteni, az hozzon, magával sátrat ás a sütéshez szükséges felszereléseket (tűzhely, alapanyag,….) a  részvételhez  és a versenyhez ugyanúgy egy tányér süteménnyel kell hozzájárulni.
Az érdeklődők a kiállítást a helyszínen megtekinthetik, a süteményeket megkóstolhatják és meg is vásárolhatják.(Kóstolójegyeket a helyszínen lehet vásárolni!)

Módosítás: (2014. június 02. hétfő, 15:56)

 

3D filmvetítés

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Módosítás: (2014. május 29. csütörtök, 15:12)

 

Súlyemelés

A szovátai Medve-tó Sportklub Súlyemelő szakosztályának csapata részt vett a 2014. április 15 – 19-e között Bukarestben megszervezett „Románia Kupa” Országos Bajnokságon.

A Junior M1 kategória (20 éves korig), 56 Kg-os súlycsoportjának versenyét, 208 kg-os összetett eredménnyel, Katona Róbert szovátai súlyemelő nyerte, s mint a Román Kupa győztese a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Ez a fontos győzelem egy következetes, hosszú, kitartó munka eredménye és további szép sikerekre ad megalapozott reményeket.

Eredménye szép példa a szovátai kezdő és haladó súlyemelőknek, büszkeség a „veteránoknak”. További sok sikert kívánunk úgy a győztesnek, mint csattársainak és az egész csapatnak.

Módosítás: (2014. május 29. csütörtök, 15:00)