31.jpg
Színjátszó csoport

SLT

VI. Szovátai Tavaszi Kórusfesztivál

Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 

„Az énekes zene, a hangszeres zene örök ideálja”- mondja Leopold Mozart.

Ez a fesztivál mottója és azért jött létre, hogy ezt a Mozarti gondolatiságot megvalósítsa.

A fesztivál célja, a 2009–ben elindított Szovátai Tavaszi Kórusfesztivál kontinuitásának biztosítása, az egyetemes és nemzeti kórusművészet ápolása, a kodályi zenei örökség továbbvitele, a Sóvidék földrajzi, történelmi, művészeti, gazdasági nevezetességeinek megismertetése a résztvevő együttesek tagjaival.

Ez a fesztivál az erdélyi magyar kórusmozgalom fellendítését szolgálja, hozzájárul az egyetemes magyar kóruskultúra gazdagításához.

Az Erdély különböző vidékeiről érkező énekkarok közti művészi és baráti kapcsolatok ápolása, a Sóvidék kórushagyományainak ápolása, szakmai megbeszélések, továbbképzési lehetőségek.

Módosítás: (2014. június 28. szombat, 08:47)

 

XX. Tavaszi Futóverseny

Sikeresen lezajlott a 2014. évi, XX. alkalommal megszervezett Tavaszi Futóverseny.

Ennek eredményei: résztvevők száma 151 versenyző,a legfiatalabb 5 éves Kokos Botond Szovátárol,a legidősebb 73 éves Keresztes Gyula Csíkszeredából voltak.

Az abszolút győztes Calborean Claudiu Brasoból 13 perc alatt teljesítette a 4,2 km-es távot.

További eredmények korcsoportonként:

Módosítás: (2014. június 28. szombat, 08:38)

 

FEKETE PIROS - néptánc-színház

2014. április 3-án, csütörtökön 18 órai kezdettel a szovátai Domokos Kázmér Művelődési Házban a Maros Művészegyüttes bemutatja a „Fekete piros” Című előadását. Belépti díj 12 lej, kedvezményesen 5 lej. Jegyek elővételben a városházán kaphatók!

FEKETE PIROS - néptánc-színház

"Egy pár lány, két pár lány

fekete-piros fekete

táncot jár.”

Módosítás: (2014. április 03. csütörtök, 08:01)

 

Mesepogácsa az S. Illyés Lajos Iskolában

„Az én lovam kese,
kezdődik a mese”
2012 májusában vettük át a Meseszer stafétát a Körtvélyfájai Általános Iskolától, hogy az Egri Bródy Sándor Gyermekkönyvtár által kigondolt játék az S. Illyés Lajos Iskolában is elkezdhesse útját. A Meseszer elnevezésű „mese stafétát” 2009 novemberében az Egri Megyei és Városi Könyvtár indította el útjára, hogy bejárja a magyarok lakta vidékeket. A kezdeményezés célja az volt, hogy újra odafigyeljünk népmeséinkre, amelyek valamikor szájhagyomány útján terjedtek nemzedékről nemzedékre. A Meseszer stafétájának 2013. február végéig adott otthont iskolánk. Ebben az időszakban megszerettük a népmesét és szívünknek kedvesek lettek ezek az alkalmak. Így történt, hogy a 2013/2014-es tanévben is meghirdettük a népmese vetélkedőt „A mesepogácsával teli világjáró nagytarisznya” néven. Akárcsak a korábbi évben egy többfordulós anyanyelvi vetélkedőt szerveztünk, ahol teret kapott a népmese szájról- szájra történő átadása és feldolgozása.

Módosítás: (2014. március 26. szerda, 23:06)

 

Alma - koncert

Szovátán koncertezik a népszerű Alma gyerek-zene együttes.

Március 31-én, hétfőn, 18 órai kezdettel a Domokos Kázmér Művelődési Házban.

Belépti díj gyerekeknek 10 lej, felnőtteknek 20 lej. Jegyek elővételben a Városházán kaphatók.

Módosítás: (2014. március 26. szerda, 23:57)

 

Hangverseny

Az Intermezzó Kamarakórus és a Kaposvári Vikár Béla Vegyeskar sok szeretettel meghív és elvár minden kedves szovátai zenekedvelőt a 2014.március 27-én a 18.00-kor kezdődő Hangversenyére melyet a Szovátai Unitárius Templomban tart.

A Vikár Béla Emlékhangversenyeket az EMMI és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Módosítás: (2014. március 26. szerda, 15:16)