Süteménykészítő (székelyű: tésztasütő) verseny és kiállítás!

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Mottó:” Mentsünk meg egy székely házat” Sóvidéki Pünkösdölő Parajdon
Kedves tésztasütők!
A Sótörő Kulturális Egyesület a Pro School Egyesület támogatásával 2014. június 9-én (Pünkösd másodnapján), a hagyományos Pünkösdölő keretén belül, negyedik alkalommal is megszervezi tésztasütő versenyét.
Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy aki szereti a süteményt, azt szívesen fogadjuk süteményvásárunkba és a versenybe.
A versenyre egy tányér süteménnyel lehet benevezni (mellékelve a receptet), amelyet kiállítunk, díjazunk és a jövő évi receptgyűjteménybe megjelentetjük.
A versenyre bárki benevezhet, kortól, nemtől és lakhelytől függetlenül. A süteményeket otthon vagy a helyszínen lehet elkészíteni és felszeletelve a verseny helyszínére 10-12 óra között behozni.
Aki a helyszínen szeretné elkészíteni, az hozzon, magával sátrat ás a sütéshez szükséges felszereléseket (tűzhely, alapanyag,….) a  részvételhez  és a versenyhez ugyanúgy egy tányér süteménnyel kell hozzájárulni.
Az érdeklődők a kiállítást a helyszínen megtekinthetik, a süteményeket megkóstolhatják és meg is vásárolhatják.(Kóstolójegyeket a helyszínen lehet vásárolni!)
Az egymás hagyományainak, helyi kultúrájának megismerését is célul tűzi ki ettől az évtől a szövetség és ezért kérünk minden versenyzőt és résztvevőt, hogy mutassa be a nagy közönségnek, vidékére jellemző viseletét vagy hagyományaiból egy kis ízelítőt (mese, ének, játék, zene, tánc stb.) formájában. A verseny ideje alatt a versenyzők, résztvevők műsorokkal, kiállításokkal, múzeumok, tájházak megtekintésével szórakozhatnak.
Helyszín: PARAJDI KULTÚROTTHON és PARK
A Pünkösdölő részletes programja:
10,00 – 12,00:   - A tésztasütő verseny résztvevőinek fogadása
11,30 – 12,00:  - Hesspávázók felvonulása
- Műsorok
- Süteménykészítő verseny, kiállítás és vásár
- Csipkekiállítás
- Kézműves vásár
17,00: - A tésztasütő verseny eredményhirdetése
19,00: - Táncház, tábortűz, népdalest
Részvételi szándékukat kérjük, jelezzék (a recepttel együtt) június 7 -ig az alábbi telefonszámokon 0751874160, 0743329368, vagy e-mailen   Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.

Módosítás: (2014. június 02. hétfő, 15:56)

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés