Emléktábla avatás

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Szováta Város Önkormányzata, a budapesti Bolyai Önképző Műhely és a Bernády Közművelődési Egylet tisztelettel meghív minden kedves szovátai lakost és vendéget 2014. augusztus 20-án 18,00 órától Szováta központja közelében, a Csorgó utcába, a Nádas-csorgónál tartandó emléktábla-állításra.

Az emléktáblát a budapesti székhelyű Bolyai Műhely Alapítvány kezdeményezésére a Sándor János fafaragómester készítette Molnos Ferenc költő és képzőművész verssorainak felhasználásával. Az ötletadó Deák-Sárosi László parajdi születésű költő, filmesztéta, a Bolyai Önképző Műhely tanára (http://bolyaimuhely.hu/tan%C3%A1ri-kar).

Az esemény célja felhívni a figyelmet a Műhely návadójának, Bolyai Jánosnak a szimbolikus személyiségére, és a BOM küldetésnyilatkozatában (http://bolyaimuhely.hu/k%C3%BCldet%C3%A9s) megfogalmazott humán értékekre. Ezeket az értékeket jelképezi a szovátai költő verséből vett idézet is, ami szerint nyitottnak kell lenni az egyetemes tudásra, de a tudósnak, művésznek a közösség irányti elkötelezettségét is szem előtt kell tartania.

A javaslattévők azért egy kortárs szerzőt idéztek, hogy ezzel is felhívják a figyelmet arra, hogy mindenkori kortársak között is vannak értékeket teremtők. A Bolyai Önképző Műhely 2000 óta szervez hároméves aktív humántovábbképzést a több területről érkezett, kiemelkedő képességű és eredményeket elért egyetemi hallgatóknak.

A BOM jelenlegi hallgatói és tanárai, néhány korábban végzett hallgatóval együtt, mintegy 40-en vesznek részt egy erdélyi-székelyföldi tanulmányi kiránduláson, amelynek része e két szovátai esemény is.

A táblaavatást követően 18:45-től a Városháza Dísztermében a tanulmányi kirándulás részvevői meghallgatják dr. Szenkovits Ferenc "A Bolyaiak élete és munkássága" című előadását, amelyre minden érdeklődőt szívesen várnak a szervezők.

Módosítás: (2014. augusztus 19. kedd, 14:09)

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés