Operett látogató kirándulás Kolozsvárra

Olvasóink értékelése: / 4
ElégtelenKitűnő 

Lehár Ferenc: A MOSOLY ORSZÁGA - Budapesti Operettszínház vendégelőadására szervezünk kirándulást  2014. október 26-án, Vasárnap.

Részvételi díj 80 lej – tartalmazza a belépőt és a viteldíjat.

Jelentkezni 2014. október 10-ig a 0740146403 telefonszámon vagy a Városháza 5 sz. irodájában.

(Részlet a rendező ismertetőjéből)

„A mosoly országa keleti koloritban gazdag zenés színházi mű, akárcsak Puccini Pillangóasszonya vagy Kálmán Imre Bajadérja.

A „különböző népek gyermekeinek szerelme” problémakör gazdagodik tovább a bőrszínek és a kulturális értékek sokszor nehezen összebékíthető konfliktusain keresztül ebben az operettben.
A bécsi arisztokrata lány és a kínai diplomata szerelme romantikus mesének tűnik, de a XXI. században – ha csak a kis Bhután állam uralkodójának és az ő magánéletének problémáit elemezzük – a helyzet szinte alig más. A lényeg a társadalom elvárásaiban, a különböző megfelelési szándékokban, és az egyén szabadságát oly sokszor korlátozó körülmények elfogadásában, vagy felrúgásában rejlik.

Igazi, minden kötöttséget elmosó szerelemről, s ugyanakkor a felelősségérzet fontosságáról mesél ez a gyönyörű dallamokban gazdag, sok humorral és játékkal fűszerezett darab. 

A mosoly országa szívet-lelket bizsergető-melengető vallomás az ember dolgáról a világban, magánszemélyként és közszereplőként. Sok nevetés és tréfa mellett ez az operett azon ritka kivételek közé tartozik, melynek a vége nem igazi happy end... De, hát valljuk be, az se baj, ha néha szembesülünk egy megoldhatatlannak látszó helyzet gyötrelmeivel, s azért némi reménysugár a boldogságra talán még ebben az operettben is marad…

Módosítás: (2014. szeptember 29. hétfő, 11:56)

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés