Márton Áron film - tájékoztató, találkozó

Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 

„Márton Áron püspök a XX. századi Erdély legmarkánsabb egyénisége.”

(Benkő Samu történész)

„Szeretett híveim mint főpásztorotok elsősorban a hitet akartam megerősíteni lelketekben, és a hithez való ragaszkodást hagyom rátok örökségül”

Márton Áron, 1980. május 15

Áron püspök a legkritikusabb történelmi korszakban népét a hit győzelmére vezeti. Kivívja ellenségei csodálatát és népe tiszteletét.

Életpéldája, tanítása ma is megerősít, a harsogó és versengő irányzatok zűrzavarában utat mutat.

Ugyanakkor a más felekezetűek felé való viszonyulásában is példaértékű. Mögéje ma is fel lehet sorakozni. Erre alapozva, nevével címjelzett misszió indult, amely sajátos módon a püspök életéről szóló nagyjátékfilm elkészítése köré épül.

A film elkészítésének összetett feladata, beleértve az anyagi háttér megteremtését is, igazi közösségi erőpróba és felkínálja az összefogás lehetőségét politikai, világnézeti, felekezeti határok fölött.

SZERETETTEL MEGHÍVJUK

2015. február 25-én, szerdán, 18 órára,  a Szovátai Domokos Kázmér Művelődési Házba

a Márton Áron életéről tervezett filmmel kapcsolatos tájékoztató/támogatásszervező találkozásra.

A tájékoztatást Papp László r.k. lelkész és a Mustármag Közösség tartja.

Meghívásunkkal arra szeretnénk megkérni, hogy a találkozón való részvételével, közösségi szerepvállalásával, lehetősége szerint anyagi hozzájárulásával támogassa a film elkészítését.

Számítunk megtisztelő jelenlétére!

Tisztelettel,

Papp László r.k. lelkész

Ft. Köllö Tibor r.k. plébános

 

Közösségi misszió: Márton Áron nagyjátékfilm

Újabb állomásához érkezett a Mustármag megújulási szolgálat által kezdeményezett Márton Áron-misszió, amelynek része egy, a püspökről szóló játékfilm készítése. Erdély több településén tájékoztató és támogatásszervező találkozóink keretében kerülhetnek közelebb Márton Áron szellemiségéhez adományozó filmkockajegyek megvásárlásával is segíthetik a film létrejöttét.

Mint ismeretes, a Márton Áron szellemiségét valló közösség összefogásával és anyagi támogatásával készítenénk el a püspök életéről szóló nagyjátékfilmet. Ez a film (melynek költségvetése 1 millió euró) Erdély legkritikusabb történelmi korszakának küzdelmeit, ugyanakkor a legszebb erkölcsi győzelmeit hivatott szemléltetni. Azt szeretnénk, hogy ez az alkotás a hívő népközösség tanúságtétele legyen. Mivel a filmnek közösségi súlypontja van, ezért többezer szereplőt vonunk be, több mint 20 helyszínen, 140 helység lakóit tervezzük megszólítani. A nagyobb tömegek megmozgatása lehetőséget ad arra, hogy népünk újrafogalmazza önmagát, önerőre ébredjen. Már az előkészület alatt felszínre kerül mindaz, ami abban az időben éltette és összetartotta a népet: a hit, az együttműködés, a kölcsönösség, az egymásért érzett felelősség.

„Szellemi és anyagi összefogásra van szükség. Igazi erőpróba még az ilyen keményfából faragott nép számára is ” - mondja Papp László a Mustármag megújulás-szolgálat vezetője.

Tájékoztató és támogatásszervező találkozók

A Márton Áron-misszió fontos mozzanatának érezzük az emberekkel való személyes találkozást, mely során lehetőség nyílik arra, hogy az alkotást támogatva a közösségek tanúságot tegyenek a hitükről, az együttműködési képességükről, a kölcsönösségre és az egymásért érzett felelősségre építve.

Csíkszentdomokost, Székelyudvarhelyet, Csíkszeredát és Gyergyóalfalut és a Marosvásárhelyi Területi Rádió Stúdiótermébe szervezet rendezvényt követően, február 25-én, szerdán a szovátai Domokos Kázmér Művelődési Házba várjuk az érdeklődőket délután 6 órára.

Adományozó Filmkocka-jegyek

Az ÁRON FILM EGYESÜLET 5, 10 és 50 lejes adományozó filmkocka-jegyeket bocsátott ki, amelyek kiváltásával bárki támogathatja a Márton Áron püspök  és népe életét bemutató filmet. Az adományozó filmkockajegy technikailag megkönnyíti az adomány átadását és biztosítja az adományozó nevének dokumentálását. Azt szeretnénk, hogy hálából megőrizzük mind a támogató közösségek, intézmények, mind a magán személyek nevét. Ezért arra kérjük az adómányozót, hogy a filmkockajegy felső részére írja fel nevét, míg a jegy hátlapjára a lakhelyét. Ezt a részt tépje le és az adománnyal együtt dobja az úrnába.

Az adományozó filmkockajegyek megtalálhatóak a Merkúr üzletekben de hamarosan más kereskedelmi központokban is fellelhetőek lesznek.

A cégek, intézmények a www.martonaronfilm.ro oldalon megtalálhatják a banki átutaláshoz szükséges adatokat.

A film négy évszakos forgatást igényel. Amennyiben a gyűjtés úgy halad 2015 őszén szeretnénk elkezdeni a film őszi jeleneteinek forgatását, Csíkszentdomokoson.

 

Ezért arra kérjük Önöket, hogy lehetőségük szerint támogassák ezt a közösségépítő vállalkozást.

ASOCIATIA ARON FILM EGYESULET

Cím: Tîrgu-Mureş, Str. Călăraşilornr.1 Adószám: CIF:33035501

Kont: OTP BANK ROMANIA SA

Euro:RO69OTPV320000915978EU01

Forint:RO19OTPV320000915978HU01

Ron:RO15OTPV320000915978RO01,

Sucursala: Ag. Piata Trandafirilor - Tirgu-Mures, OTP Bank

Módosítás: (2015. február 23. hétfő, 13:03)

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés