Fiatalok a Fiatalokért

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Váci Ifjúsági Fúvószenekar 2016. márciusában a Korondi Fúvószenekarral együttműködve közös koncertet-turnét szervez, ennek egyik állomása a szovátai koncert.

Váci Ifjúsági Fúvószenekar előadásában vidám fúvószene kicsiknek és nagyoknak, klasszikusoktól a könnyűzenéig.

Időpont:2016. március 19. (szombat) 16 óra Helyszín: Szováta, Domokos Kázmér Művelődési Ház

A belépés díjtalan!

A program a Nemzeti Kulturális Alap  támogatásával valósul meg.

 

A zenekar több éve már igyekszik Böjte Csaba atya által alapított gyermekotthonok javára szervezett rendezvényeken részt venni, adományokat gyűjteni, koncertezni, valamint önálló jótékonysági koncertet is szervez. Meggyőződésük szerint a fiatalok akkor értik meg igazán, hogy mit jelent segíteni, ha találkoznak is azokkal, akikért koncerteznek. Ez a gondolat vezérelte a zenekar vezetőit, amikor a „Fiatalok a Fiatalokért” koncertsorozat megszervezését elhatározták és pályázatot nyújtottak be. Így tudnak Korondra eljutni, a korondi zenekarral már van egy kialakult cserekapcsolatuk). Mivel Szováta nagyon közel van Korondhoz, ezért a Szent József Gyermekotthonba szeretnének ellátogatni és találkozni az itteni gyerekekkel.

A 70 fős zenekar tagjai közép és főiskolások diákok, néhány általános iskolással kiegészülve. Az utóbbi 5 évben közel 300 koncertet adtak Magyarországon és Európában egyaránt. A Zenekar a Magyar Fúvószenei Szövetség minősítési rendszerében koncertfúvós és Szórakoztató-show kategóriában is arany minősítéssel rendelkezik.
Hangszerbemutatóval egybekötött nagysikerű ifjúsági koncerteteket ad minden év tavaszán Vácon. A váci és környékbeli általános iskolák tanulói számára adott koncertjeiket több ezer diák látta és hallotta az utóbbi években.

Tisztelettel szeretnék felajánlani a szovátai gyerekeknek, érdeklődő közönségnek az 1 órás – hangszerbemutatóval egybekötött ifjúsági koncertet. A koncert műsorában magyar és nemzetközi zeneszerzők művei egyaránt szerepelnek, klasszikusoktól a könnyűzenéig.

Kápolnai Jenő
karmester Váci Ifjúsági Fúvószenekar

www.vaciifjusagifuvoszenekar.hu

Módosítás: (2016. március 15. kedd, 23:59)

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés